Львів увійшов до фіналу конкурсу New European Bauhaus Prizes 2024



На джерелом

З-поміж 500 заявок журі престижного європейського конкурсу відзначило львівський проєкт рекреаційної зони “Над джерелом” у категорії “Відновлення зв’язку з природою”.

 Про це повідомляє Львівська міська рада.

“Над джерелом” — це рекреаційна зона, створена біля центру матері та дитини “UNBROKEN Mothers”, створена для соціальної інтеграції внутрішньо переміщених осіб та місцевої громади зі збереженням екосистеми та біорізноманіття.

Тут, на місці занедбаного кар’єру, відновили та почистили озеро, проклали доріжки, облаштували дитячі а спортивні майданчики.

Фото: ЛМР

Рекреаційна зона є також прикладом, як невеликими засобами можна відновити занедбану територію та пристосувати її для відпочинку та відновлення людей, які постраждали від війни. Зберігаючи при цьому екосистему та біорізноманіття.

Читайте також: Як зміниться рух на Стрийській після появи перехоплювального паркінгу

“Загалом цей проект слідує філософії, що вся наша планета – великий сад, і нам потрібно трішки про нього потурбуватись. Еґо людини не повинно домінувати над природою. Над реалізацією працювало дуже багато колег з міської ради. Багато благодійників зробили цей проект можливим. Ми бачимо , що це середовище приносить трішки радості і щастя людям, які пережили страшні моменти війни”, – зазначив очільник управління архітектури, яке працювало над проєктом.

Фото: ЛМР

New European Bauhaus Prizes 2024 – щорічний конкурс, який організовує Єврокомісія з метою створення платформи для прояву творчості, таланту та інноваційних ідей у сфері архітектури, дизайну на користь місцевих громад і суспільства в цілому. Цьогоріч Україна вперше стала учасником цього конкурсу.

Переможців New European Bauhaus Prizes буде оголошено 9-13 квітня у Брюсселі.