Lviv Urban Forum надасть 50 стипендій: як отримати



Lviv Urban Forum

27-29 червня 2024 року у Львові відбудеться ІІ Lviv Urban Forum – подія присвячена поширенню передових практик міського планування задля якісного відновлення та розвитку українських громад. Провідною темою заходу стане відповідальність за розвиток і відновлення українських міст

Lviv Urban Forum спільно з Ukraine-Moldova American Enterprise Fund надають 50 стипендій для тих,  хто змінює міста України.

Податись на конкурс можуть місцеві активісти, які опікуються історичною спадщиною, просторовим розвитком, доступністю та іншими важливими міськими питаннями, а також архітектори та урбаністи, які реалізовують некомерційні проєкти для громад, керівники ОСББ чи учасники інших міських організацій або ініціатив.

Подати заявку на стипендію можна за посиланням до 20 червня включно, відбір здійснюватиметься на конкурсній основі.

Учасники форуму та стипендіати зможуть відвідати понад 30 лекцій та презентацій від українських і світових архітекторів та урбаністів. Зокрема, виступи Алехандро Аравени, чилійського архітектора і лауреата премії Прітцкера, Крістофа Гантенбайна, архітектора, який втілює проєкти міжнародного масштабу, але при цьому плекає місцеві цінності, Джоани Аверлі, планувальниці Британського уряду, яка розповість про впровадження принципів і стандартів у плануванні та архітектури,  Гільми Гіліте, литовської архітектурної реформаторки навчальних просторів радянської спадку, Маркуса Цількера, австрійського архітектора, який створює об’єкти сповнені турботи про людські стосунки та спільнотворення та інших.

А також практичні воркшопи, про створення громадських просторів та гуманне міське планування. Та понад 10 урбан вилазок на сучасні міські об’єкти і простори Львова — від креативно-мистецьких центрів до інфраструктурних і соціальних ініціатив, що стали вдалими зразками просторових рішень і громадських зон.

Організовують подію Департамент архітектури та просторового розвитку Львівської міської ради та ініціатива Cities4Cities | United4Ukraine.

Генеральним партнером Lviv Urban є Німеччина та німецький уряд, зокрема Федеральне міністерство житлового господарства, розвитку міст і будівництва, а також Федеральне міністерство економічного співробітництва та розвитку разом із Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, які також є співорганізаторами Конференції з відновлення України у Берліні.

Читайте також: