Голова ЛОВА розповів, чому у Львові не відкривають для проїзду вул. Винниченка



вулиця Винниченка у Львові перекрита

Очільник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький в інтерв’ю виданню “Твоє місто” назвав причину, через яку вулиця Винниченка досі залишається перекритою, пише Urbis Air.

На вул. Банковій у Києві перекритий весь квартал, а у нас одна вулиця біля Львівської військової адміністрації. До нас приїжджають майже всі, хто далі їде в Київ, і вони також мають мати безпекові заходи. Перекриття вулиці – це безпекове питання“, – сказав Максим Козицький.

А на зауваження журналіста, що в Києві перекриття урядового кварталу не призводить до таких заторів, запропонував попросити мера Львова будувати нові дороги.

До теми: Вулиця не для всіх, або Як вулиця Винниченка у Львові перетворилася на елітну парковку

“Давайте попросимо мера Львова правильно організувати інфраструктуру, будувати стоянки, нові дороги чи  розширювати існуючі, правильно організувати рух, зокрема громадського транспорту. Я не думаю, що питання закритої однієї вулиці Винниченка створює весь колапс, який робиться тут уже скільки років”, –  зазначив Максим Козицький.

Затори на сусідній вулиці Підвальній у Львові

Як писав Urbis Air, у Львові уже майже два роки, від початку введення воєнного стану, перекрито проїзд однією із найзатребуваніших вулиць – Винниченка. Через це на сусідніх вулицях значно ускладнився рух транспорту. У годину пік на цій ділянці у заторах стоять і приватні авто, і автобуси, і трамваї. Почастішали  ДТП. Зате площу перед Львівською ОВА та Львівською облрадою перетворили фактично на безкоштовну елітну автостоянку для чиновників ЛОВА.

До теми: Мікаель Андерсен: “Нам потрібне нове мислення та переосмислення наших міст”

У соцмережах львів’яни активно обговорюють недоцільність перекриття вулиці Винниченка. Львівські активісти навіть зареєстрували петицію, щоб відкрити рух на цій ділянці.

Втім проїзд вулицею відкривати не планують аж до завершення воєнного стану. Адже, це потрібно “для забезпечення належного виконання функцій та повноважень Львівської обласної військової адміністрації в умовах режиму воєнного стану”.