У Львові відбудеться симпозіум з відбудови України



львів

1-2 листопада 2024 у Львові відбудеться ІІІ міжнародний симпозіум “Відбудова місця, яке можна назвати домом: майбутнє просторового планування в Україні”. Захід спрямований на обговорення потреб спільноти планувальників, викликів, які постають під час реалізації планів та стратегій, можливостей впливу на процеси відновлення країни.

“Через агресію російської федерації з 2014 року в Україні було зруйновано сотні тисяч будинків, а десятки міст було зрівняно з землею. Незважаючи на масштабність та високу складність процесу відновлення громад та регіонів, просторове планування та містобудування часто претендують на здатність вирішити більшість проблем на цьому шляху. Однак такі прагнення затьмарені фактичними невдачами під час реалізації, загалом низьким політичним інтересом до теми планування, а також конфліктами й непорозуміннями між інституціями та різноманітними зацікавленими сторонами”, – заначають організатори і запрошують долучитись до події усіх, хто працює з темами просторового планування і розвитку громад, в дослідницькій, освітній або консалтинговій сфері. Зареєструватись можна за посиланням.

Програма симпозіуму розрахована на два дні. У перший день можна буде приєднатися до екскурсії районом, що розвивається у Львівській громаді, послухати презентації Львівської міської ради та Урбаністичної лабораторії ООН-Хабітат, а також долучитися до міжнародної дискусії про сьогодення та майбутнє освіти просторового планування.

Другий день буде зосереджений на презентаціях дослідниками своєї роботи. Доповідачі зосереджуються на викликах відновлення у трьох ключових сферах: новому урядуванні для стійкості в громадах, уроках з трансферу міжнародних політик, а також на потребах у освіті в просторовому плануванні.

Організатори симпозіуму: Центр досліджень землі та житла (Харківська школа архітектури), міська лабораторія ООН-ХАБІТАТ та Департамент збудованого середовища (Університет Аалто).

Головне фото: ЛМР

Читайте також: