У Львові перевірять стан пам’яток, які закрили від ворожих обстрілів



пам'ятка

Для цього створять спеціальну робочу групу.

Зараз у Львові більшість пам’яток культури у спеціальних покриттях. На початку повномасштабного вторгнення місто прийняло рішення їх убезпечити – вітражі закрили щитами, скульптури обгорнули вогнетривкими захисними матеріалами, скловатою, спеціальною фольгою, навіть обкладали мішками. Крім того, було демонтовано експозиції в деяких львівських музеях — їх передали до сховищ.

Тепер же стан будівель та архітектурних елементів, які зараз є під захистом, планують перевірити. Про це Urbis Air повідомила очільниця міського управління охорони історичного середовища Тетяна Балукова. За її словами, вже минуло багато часу і деякий захист облаштовували нашвидкуруч, є доцільність організувати перевірку.

“Для цього ми будемо організовувати робочу групу з активістами та надзвичайниками і зʼясовувати, чи нинішній захист доцільний, – зауважила посадовиця. – На жаль, цей захист не буде захищати від прямого влучання, але бодай від уламків. І навіть те не факт. У будь-якому разі це краще, ніж би вони залишалися відкритими”.

За словами Тетяни Балукової, після ретельної інспекції можуть розглянути й інші варіанти захисту для львівських пам’яток культури.

Повну версію інтерв’ю – читайте тут

Головне фото: ЛМР

Читайте також: