Затишна площа зі сквером: як виглядатиме відбудований вокзал у Тростянці



Архітектори представили проєкт відновлення авто та залізничного вокзалу у Тростянці на Сумщині.

Затишна площа зі сквером і розвиненим сервісом. Такою після відбудови бачать архітектори площу із залізничним та авто вокзалами в Тростянці, які були знищені війною.

Відповідно до проєкту, вокзал об’єднають із сучасною площею. Площу перетворять на затишне місце відпочинку – зі сквером та розвиненим сервісом.

Візуалізація проєкту ZOTOV&CO

Це буде інтегрований вокзал, що об’єднує поїзди, автобуси, зручний під’їзд таксі та приватних авто. Весь простір має бути інклюзивний. Тут можна буде пересуватись без жодної сходинки.

“Це було не просто, оскільки перепад рельєфу на площі близько 7 м”, – зазначають в архітектурному бюро Zotov & Co, які є розробником проєкту.

Обабіч площі розмістять торгові павільйони та кафе.

Візуалізація проєкту ZOTOV&CO
Візуалізація проєкту ZOTOV&CO

Нагадаємо, місто Тростянець перебувало в окупації місяць. Перша колона російської техніки зайшла у містечко 24 лютого. 26 березня його було звільнено.  

Як повідомляла Сумська обласної військової адміністрації, у Тростянці зруйнований район залізничного вокзалу та автовокзалу. Згорів п’ятиповерховий будинок навпроти. Також постраждали центральна частина міста, район лікарні та лісництва.

Зруйнований вокзал у Тростянці. Фото: facebook.com/ZotovCo

Відновлений вокзал у Тростянці може стати першим в Україні прикладом співпраці Укрзалізниці з містом.

Проєкт розроблено київським архітектурним бюро Zotov & Co у співпраці з BURØ, MERGEL, Terra Project, Вадимом Денисенком та Олександром Шутюком.