Єлисейські Поля чекає реконструкція



Центральну вулицю Парижа планують реконструювати. У планах – скоротити кількість автомобільних смуг і висадити якомога більше зелені, щоб зробити цей простір привабливішим для місцевих мешканців.

Комітет Єлисейських полів, який відповідає за ревіталізацію знаменитої магістралі, представив 150 пропозицій щодо відродження магістралі. По це з посиланням на Le Parisien пише  Хмарочос.

У документі йдеться про те, що зараз головна вулиця Парижа є шумною і загазованою. На ній нема місцям пішоходам, і парижани оминають її. Тож щоб повернути вулиці привабливість, планують скоротити кількість смуг із шести до чотирьох — по дві в кожний бік, облаштувати відокремлені велодоріжки, розширити пішохідну зону та спростити перехід із одної сторони на іншу, встановити вуличні меблі. Єлисейські поля планують поступово перетворювати з комерційного на культурний центр, насичуючи такими заходами, як кінопокази, фестивалі, виставки, ярмарки.

Навколо площі Зірки, — Плас-де-л’Етуаль, — на якій розташована Тріумфальна арка, хочутьстворити круговий променад, засаджений деревами. А площу Згоди — Плас-де-Конкорд — зроблять пішохідною. Тоді пішоходи переходитимуть із Єлисейських садів у сади Тюїльрі без особливих перешкод.

Проєкт мають реалізувати  до 2030 року.

Візуалізація: PCA-STREAM