У Варшаві створили лінійний парк протяжністю 2 км



У польській столиці облаштували лінійний парк вздовж вулиць Рудніцького, Пержинського та Чашинського. Його протяжність становить 2 км. Крім дерев, тут висадили майже 3500 квадратних метрів нової рослинності, пише WhiteMAD

Роботи з облаштування парку завершили торік.  Перед тим тут відновили дорожню інфраструктуру, відремонтували дороги, відновили тротуари та розмітили доріжки для велосипедистів.  Тоді ж висадили 61 нове дерево, кущі та багаторічники, низькорослі та високорослі трави. Восени парк доповнять 157 дерев та 45 кущів солітерів. Це будуть клени, тополі, липи, вишні багатостовбурні.

Нові насадження виконують не тільки декоративну функцію. Кущі та медоносні рослини мають вплинути на екосистему. Тому для комах тут встановили спеціальні будиночки.

Високі дерева створять тінь у спекотні дні, очистять повітря та зменшать шум. Подібну роль виконуватимуть і перголи, встановлені на входах у парк. Згодом на них виростуть ліани, які завдяки великій загальній поверхні листя будуть вловлювати пил і забруднюючі речовини.

Завдяки новим рослинам в парку кожен знайде собі місце. Стрічки насаджень розділяють зони парку. В одній можна відпочити, в іншій пограти з чотирилапим, у ще одній – спокійно спостерігати за рослинами.

Важливо, що мешканці також вплинули на форму нового парку.  Його створенню передували публічні консультації, на яких і базувалася концепція нового парку.

Читайте також: