У Варшаві модернізували один з найбільших парків (фото)



парк Поле Мокотовське, Варшава

У столиці Польщі завершили реконструкцію парку Поле Мокотовське – одного з найбільших у місті. Парк став ще зеленішим, а у мешканців столиці стало більше комфортних місць для відпочинку та занять спортом, пише Офіційний портал міста Варшави.

Найбільші зміни торкнулися ставка. Замість 16 000 квадратних метрів бетону, у ставку облаштували нову водну систему з очеретяною рослинністю. Складна технологія очищення води від забруднень дасть змогу підтримувати там стабільну екосистему. А замкнута система циркуляції води в головній водоймі забезпечить жителям можливість насолоджуватися нею цілий рік.

Фото: Cezary Warś

Територію навколо великого ставка також облаштували – тут з’явилися дерев’яні платформи і містки, зручні місця для відпочинку.

У парку висадили ще більше зелені. Серед дерев – срібляста та широколиста липи, сіра тополя, горобина звичайна та платан. Помилуватися зеленню можна також у біоценотичному і сенсорному садах.

Фото: Cezary Warś

Подбали також і про тих, хто любить займатися спортом. У парку є новий тренажерний зал просто неба, стійки для велосипедів, колода, що гойдається, і природні елементи для активного відпочинку, наприклад, пеньки для лазіння. З’явилася і нова бігова доріжка, її маршрут пролягає від закладу Jeff’s до великого ставка.

Фото: Cezary Warś

Територію навколо фонтану виклали декоративними плитами з лабрадориту. У південній частині фонтану з’явився новий басейн з туманоутворювачами і сидіннями в стилі, що відповідає іншим меблям у парку.

У парку додали нових лавок, а також ліхтарів та урн для сміття. Встановили два автоматичні туалети.

Фото: Cezary Warś

Не забули і про тварин. Для чотирилапих побудували два ставки, а на галявинах облаштували готелі для комах.

Проект реконструкції парку розробила студія WXCA.