На даху аеропорту у Флоренції висадять виноградник



виноградник на даху аеропорту

Виноградник займатиме майже 8 га

Американська дизайн-студія Rafael Viñoly Architects презентувала проєкт оновленого аеропорту у Флоренції. У планах – розширити термінал, покращити транспортне сполучення, розгорнути злітно-посадкову смугу та розбити виноградник. Про це пише Центр транспортних стратегій.

Виноградник вирішили облаштувати, щоб наголосити на особливості регіону – Тоскана є “виноробною столицею” Італії. Лози займатимуть близько 8 гектарів.

Оброблятиме виноградник провідний винороб регіону. Вино вироблятимуть та витримуватимуть у спеціальних підвалах під дахом термінала, – пояснюють у Rafael Viñoly Architects.

Читайте також: У Львові збудують перший Park & Ride

Під виноградниками проект термінала має велику площу, яка, за словами архітекторів, допоможе оптимізувати рух пасажирів.

У планах також передбачено поворот наявної злітно-посадкової смуги на 90 градусів, що зробить її більш пристосованою до сучасних літаків, а також покращить подальше транспортне сполучення через нову систему легкорейкового транспорту.

Rafael Viñoly Architects оголосили, що працюватимуть разом із планувальниками аеропорту, щоб завершити проєкт у два етапи. Перший етап реконструкції планують завершити 2026 році, а другий – не раніше ніж 2035 року.