В Одесі облаштували перший діагональний перехід



Він має допомогти розвантажити перехрестя.

В Одесі, на розі вулиць Катерининської та Ланжеронівської, облаштували перший діагональний пішохідний перехід. Про це повідомила Одеська міська рада, пише Urbis Air.

Працівники комунальних служб налаштували світлофори під діагональний перехід. Тепер під час зеленого сигналу світлофора пішоходи можуть переходити дорогу в усіх дозволенних напрямках.

Діагональне облаштування переходу має допомогти розвантажити перехрестя, де зазвичай виникає скупчення людей.

Зазначимо, що Одеса не перше місто в Україні, де є такий вид переходу. Торік діагональний перехід облаштували у Львові, на перетині вулиць Бандери – Антоновича – Русових.

Діагональний перехід на перетині вулиць Бандери – Антоновича – Русових у Львові. Фото: Львівська міська рада

Діагональний пішохідний перехід, також відомий як “X”-подібний пішохідний перехід, є одним з видів наземного пішохідного переходу. Його суть полягає у тому, що тимчасово зупиняється весь автомобільний трафік на перехресті і пішоходи можуть одночасно переходити перехрестя у всіх напрямках, навіть  по діагоналі.

Уперше такий тип наземного пішохідного переходу почали використовувати у США та Канаді наприкінці 1940-х років, але згодом він втратив популярність, бо був розцінений як зайвий пріоритет руху пішоходів над автомобільним рухом.

Сібуйський діагональний пішохідний перехід у Токіо – один із найвідоміших у світі. Фото: Вікіпедія

Переваги діагонального пішохідного переходу  – такі як зручність та безпека пішоходів, привели до того, що останнім часом у багатьох країнах знову почали вводити цей тип наземного пішохідного переходу.