У єгипетській Александрії на пляжі збудували десятисмугову розв’язку



Це будівництво, на думку уряду, допоможе зменшити затори і… знизить рівень забруднення повітря.

У портовому єгипетському місті Александрія здали в експлуатацію десятисмугову автомобільну розв’язку, яку збудували просто на пляжі, пише «Хмарочос».

В офіційному повідомленні зазначається, що пляж вважається одним із найкрасивіших у місті, з м’яким піском і лазуровою водою. Саме тому необхідно було розширити автодорогу вздовж набережної за допомогою додаткових чотирьох смуг для автомобілів, щоб «усе поїхало».

Будівництво шляхопроводу з тунелем і пішохідним мостом почалося влітку минулого року. Тоді ж і закрили пляж, який місцеві називали Бо-Ріваж — за назвою готелю, зразка колоніальної архітектури, збудованого на початку ХХ століття швейцарцями, зараз вже знесеного. Пляж можна побачити у багатьох класичних єгипетських фільмах.

Будівництво шляхопроводу

В уряді переконані, що будівництво шляхопроводу просто на пляжі не просто допоможе зменшити затори, але й знизить рівень забруднення повітря та приваблюватиме більше туристів.

Будівництво викликало обурення в містян. Зокрема, посилалися на законодавство, яке забороняє будувати ближче, ніж за двісті метрів від берегової лінії. Окрему лють викликали візуалізації пішохідного містка, який виглядав непридатним для користування. Жителі казали, що нестерпно бачити, як чарівна колись Александрія з кожним роком все більше нагадує Каїр.