У центрі Одесі знесли пам’ятку архітектури



За фактом умисного нищення об’єкта культурної спадщини відкрито кримінальне провадження.

В Одесі знесли будівлю, що має статус пам’ятки архітектури та входить до складу об’єкта Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Про це повідомило видання “Думська”.

Йдеться про старовинний особняк Гавсевича, розташований біля одеського парку Шевченка. Раніше тут був міський пологовий будинок №6.

Робітники, найняті власником об’єкта, компанією «Універсал дірект», знищили практично всю будівлю, залишився лише фасад, пише “Думська”.

В одеському Управлінні державного архітектурно-будівельного контролю (ДАБК) розповіли, що знесення будівлі в документах називають “протиаварійними роботами”. Їх дозволив департамент культури, національностей, релігій та охорони об’єктів культурної спадщини обласної військової адміністрації.

Як повідомив начальник управління Державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради Олександр Авдєєв, прокуратура відкрила кримінальне провадження, в рамках якого мають заборонити проведення будівельних робіт. Дії будівельників класифікували за ч. 2 ст. 298 КК України (умисне знищення, руйнування та пошкодження об’єкта культурної спадщини).

Головне фото – dumskaya.net