У Швейцарії планують збудувати житловий екорайон



У швейцарській Женеві хочуть створити район без автомобілів. Над концепцією екорайону працює французький архітектор Вінсент Каллебо. Про це пише Pragmatyka.

Планують, що новий район буде розташований біля Женевського озера, в кантоні Во. За проєктом, тут передбачений парк площею 10 тисяч кв.м. У ньому висадять дерева та луки з квітами. Парк повністю буде інтегрований у ландшафт місцевості.

Крім парку, в екорайоні будуть житлові зелені зони, 117-метрова вежа торгового центру, розроблена Стефано Боері, ресторани, майстерні тощо. У планах також відродження старих теплиць.

Візуалізація: Vincent Callebaut Architectures

У квартирах зони поділені за сторонами світу: житлові розташовані на південь, а спальні – на північ. Таким чином активність в помешканні відповідатиме рухові сонця.

Кожна квартира має великі панорамні балкони, які з одного боку відкривають вид на Альпи та Женевське озеро, а з іншого – забезпечують необхідну тінь, щоб уникнути перегріву житлових приміщень, та ландшафтні балкони.

Візуалізація: Vincent Callebaut Architectures

Балкони оснащені струнними кашпо, що дозволяє вирощувати рослин і створювати домашні городи. Зелень на балконах також дає змогу на кілька градусів знизити температуру у приміщенні.