У селищі на Київщині насипали дорогу посеред озера



У Калинівці, що у Фастівському районі, селищна рада зробила дорогу посеред озера. Усе для того, щоб скоротити шлях до укриття. Про це повідомила Людмила Першин.

“Влада Калинівки (Фастівський район) так “турбується” про безпеку дітей та дорослих, що вони нічого кращого не придумали, щоб скоротити шлях до укриття, ніж… Готові? Вони розділили озеро навпіл, насипавши дорогу прямо посеред озера. Не здивуюсь, якщо невдовзі цю дорогу заасфальтують”, – йдеться у дописі.

Натомість у Калинівській селищній раді повідомили, що мета новоствореного проходу – скоротити маршрут до укриття для мешканців містечка, зокрема і для дітей, до навчального закладу.

“Таке вирішення дозволяє за 2 хвилини пішого ходу потрапити в укриття, замість 10-15 хвилин, як було до цього”, – зазначають у селищній раді. І додають, що на реалізацію цих робіт бюджетні кошти не витрачались, а роботи виконано господарським способом. Роботи здійснюються на вимогу жителів мікрорайону.

Щобільше, наступним етапом благоустрою буде облаштування пішохідно-велосипедної доріжки.

Водночас активісти, які захищають водний об’єкт, звертаються до поліції щодо перевищення повноважень Калинівської селищної ради та незаконності такого будівництва.

Фото: Людмила Паршин