У Львові відкриють перший в Україні тактичний урбан-парк



Це буде динамічне місце для відпочинку та взаємодії з однодумцями, повідомляють у Львівській міській раді, пише Urbis Air.

У новому урбан-парку облаштують майданчики для стрітболу й стріт-футболу, а також публічний простір з лавочками і рослинними насадженням та вуличний кінотеатр. Цей парк тактичний, бо простір буде максимально гнучким – час від часу до нього додаватимуть нові локації чи змінюватимуть чинні, щоб адаптувати до майбутніх ініціатив.

Це проєкт громадських організацій Street Culture & Urban Reform. Парк стане частиною Urban Camp Lviv, який входить до мережі міських просторів «ТВОРИ!». 

Фото: ЛМР

«Для нас це експеримент, бо це перший тактичний урбан-парк в країні. Ми робимо цю локацію із простих та доступних матеріалів і засобів, втім, прагнемо досягти максимального ефекту – щоб цей проєкт оживив район та місто і залучив мешканців до спілкування, самовираження та корисних активностей», – ділиться Єгор Матюхін, співзасновник Street Culture.

Відкриття тактичного урбан-кемпу відбудеться 30 вересня. Першим заходом, що тут пройде, стане Фестиваль вуличних культур.