У Львові ресторатори профінансують відновлення історичних брам



Львів

У Львові до реставрації історичних брам планують залучати бізнес. Так місто хоче підтримувати традиції меценатства. Про це в інтерв’ю Urbis Аir повідомила очільниця управління охорони історичного середовища ЛМР Тетяна Балукова.

“У нас з ЛКП “Бюро спадщини” виникла одна ідея, що стосується якраз співпраці з бізнесом і реставрації культурних елементів. Так було сто років тому, і ми хочемо, щоби це меценатство продовжувалося”, – зазначила керівниця управління.

За словами Тетяни Балукової, уже обрали певну кількість брам, які розташовані біля ресторанів, готелів та іншого бізнесу. Йдеться зокрема про вхідні брами на  площі Ринок, 34, на вул. Братів Рогатинців, біля ресторану “Шалом”, та на вул. Вірменській, біля готелю “Рейкарц”. З певними рестораторами, які будуть фінансувати реставрацію брам, уже навіть обговорили це питання.

Водночас за кошти міста зокрема завершують відновлення в’їзної брами палацу Потоцьких. Брама була в аварійному стані та потребувала комплексної реставрації. Також тривають роботи на пам’ятці архітектури на вул. Вірменській, 21 – тут відновлюють камʼяні елементи на цоколі. На вул. Гоголя, 10 та Кирила Мефодія, 29 завершують реставрацію історичних балконів.

Фото: ЛМР

Читайте також: