У Львові підписали Меморандум про створення Асоціації “Львівська агломерація”



У середу, 29 листопада, під час Х Форуму місцевого самоврядування у Львові, представники 10 громад підписали Меморандум про співпрацю та створення асоціації органів місцевого самоврядування “Львівська агломерація”. Про це з посиланням на прес-службу Львівської міської ради повідомляє Urbis Air.

Асоціація стане платформою, що об’єднає громади задля реалізації спільних проєктів на взаємовигідних та рівноправних засадах. Також йдеться про можливість залучати на ці проєкти кошти європейських донорів.

“Мова про об’єднання громад для того, щоб імплементуватися у структури Європейського Союзу, мати можливість брати ресурси, досвід і робити життя людей кращим. Що більше коштів ми залучимо від наших європейських партнерів, то більше коштів ми зможемо скерувати і на допомогу нашим військовим”, – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Наразі Меморандум підписали Львів, Жовква, Городок, Великий Любінь, Новий Яричів, Зимна Вода, Жовтанці, Пустомити, Бібрка і Куликів. Меморандум – відкритий. Інші громади, які виявлять бажання, зможуть доєднатися  в будь-який момент.

“Мета одна – на абсолютно рівноправних засадах в умовах війни та повоєнної відбудови реалізувати спільні проєкти, зокрема залучаючи європейські можливості. Тобто будемо рухатися за розробленою Стратегією розвитку потенційної Львівської агломерації”, – наголосив заступник міського голови Львова Любомир Зубач.

Додамо, Стратегію розвитку потенційної Львівської агломерації погодили минулого тижня. Це перший документ такого рівня в Україні. Над створенням Стратегії працювали фахівці Ради Європи разом з громадами та за координації Львівської ОВА ще з минулого року.

Фото: Роман Балук / ЛМР