У Львові оголосили архітектурний конкурс на відновлення Музею Шухевича



Музей Шухевича

Будівлю музею знищили російські ракети

Найкращу проєктну пропозицію з відновлення Музею генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича обиратимуть на Всеукраїнському відкритому архітектурному конкурсі. Про це у вівторок, 27 лютого, повідомила пресслужба ЛМР, пише Urbis Air.

Конкурс має на меті також знайти найкраще проєктне рішення розвитку прилеглої території із формуванням нового рекреаційно-меморіального простору імені Романа Шухевича.

За словами головного архітектора Львова Антона Коломєйцева, усю важливу документацію щодо музею зібрано. Під час відновлення хочуть відтворити все в оригінальному вигляді, зокрема криївку. Комунальники зберегли вцілілу автентичну цеглу, яку планують використати під час відбудови.

Читайте також: Меморіали під час війни: “не на часі” чи важлива зброя проти ворога

Але також важливий акцент має бути зроблено на інклюзивності простору.

“Ми розуміємо, що це місце важливе не лише як архітектурна пам’ятка, а й як пам’ятка історії. Тому це місце має залишатися відображенням важливих історичних подій, автентики. Водночас ми маємо сучасними засобами забезпечити інклюзивність простору, маємо дати можливість людям на кріслах колісних побачити експозицією, а також забезпечити належне для музею функціонування систем вентиляції та кондиціонування. Для цього нам потрібно буде опрацювати всю варіативність формування сучасного музею в об’ємах тієї невеличкої вілли, якою вона була до ворожої атаки”, – зазначив Антон Коломєйцев.

Зареєструватися на конкурс можна 25 березня 2024 року за посиланням.

Результати конкурсу стануть відомі у травні.  

На фото – зруйнований музей Шухевича