У львівському парку створять інфраструктуру для реабілітації воїнів



У Замарстинівському парку облаштують інклюзивні прогулянкові доріжки та встановлять спортивні тренажери для реабілітації воїнів та цивільних, які постраждали під час війни. Про це повідомили у департаменті містобудування Львівської міської ради.

Замарстинівський парк розташований впритул до лікувальних корпусів Національного реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ. Оскільки кількість тих, хто потребує реабілітації внаслідок воєнних дій, постійно збільшується, місто вирішило використати потенціал парку для відновлення поранених – облаштувати потрібну для цього інфраструктуру.

У парку вже є мережа оздоровчих стежок – теренкурів, загальною протяжністю 6,7 км. Чотири маршрути різної складності будуть поєднані з мережею інклюзивних доріжок, які передбачені проєктом капітального ремонту парку.

Крім того, у парку встановлять 22 дитячі ігрові елементи: гойдалки для дітей різного віку, балансири, пісочниці, лазанки та навіть дерев’яну хатинку. Зі спортивних елементів – тенісні столи та шахи. Також тут мають встановити дерев’яні павільйони, лавки та смітники, облаштують дренажну систему та додаткові лотки для водовідведення.

Втім, за розпорядженням міського голови Львова про обмеження фінансування непершочергових видатків з бюджету в умовах воєнного стану, в першу чергу будуть реалізовувати те, що стосується реабілітації пацієнтів центру «НЕЗЛАМНІ» та Першого ТМО Львова, додають у департаменті містобудування.

Загальна кошторисна вартість проєкту – 25,8 млн грн. Бюджетом розвитку на 2023 рік виділено 9,3 млн грн.

Головне фото: UNBROKEN Ukraine