У Києві стартує будівництво парку Срібний Кіл



Цього тижня розпочинають будівництво першої черги. Вона передбачає прокладення комунікацій та озеленення.

Як повідомляє Київська міська рада, земельна ділянка, на якій буде парк, розташована між станціями метро «Осокорки» й «Позняки» у Дарницькому районі. Вона огинає озеро Срібний Кіл та має площу 7,54 га.

Базовим елементом парку є замкнена прогулянкова зона протяжністю близько двох кілометрів навколо озера. Всі внутрішні елементи парку інтегровані в цей прогулянковий маршрут навколо озера. Зелена зона має бути багатофункціональною, розповів депутат Київської міської ради та голова ГО «Парк Срібний Кіл» Григорій Маленко.

Також за словами Григорія Маленка, на території міста обладнають дитячі, спортивні, оглядові майданчики та зони відпочинку. Зовнішні та внутрішні елементи будуть інклюзивними, а для реабілітації воїнів ЗСУ створять локації для фізичного і психологічного відновлення.


Будівництво парку відбуватиметься в шість черг.

«Перша черга передбачає планування території відповідно до проєкту, облаштування двох вхідних груп парку, будівництво транзитної доріжки, якою можна бути прогулятися від однієї станції метро до іншої. Крім цього буде облаштовано підпірні стіни, сходи та пандуси, встановлено системи водовідведення вхідної групи та прокладено комунікації. Також передбачено мощення доріжок фігурними елементами типу ФЕМ, проведення робіт з озеленення, і звісно встановлення лав і урн в зоні забудови першого етапу», – додав Григорій Маленко.

Візуалізація – Київська міська рада