У Києві презентували ескіз Національного військового кладовища



меморіал

У Міністерстві у справах ветеранів війни показали, який вигляд матиме Національне військове меморіальне кладовище. Ескізні рішення майбутнього Меморіалу презентував головний архітектор проєкту Сергій Дербін, пише Urbis Air.

На земельній ділянці у понад 260 гектарів будуть розміщені військове кладовище, церемоніальна площа, будинок трауру, крематорій, музейно-виставковий комплекс та інша необхідна інфраструктура.

До теми: Меморіали під час війни: “не на часі” чи важлива зброя з ворогом

Будівництво здійснюватиметься у кілька черг. Насамперед буде побудовано сектор традиційних поховань, колумбарій, площу, де буде відбуватися прощання з воїнами, і необхідні споруди для організації поховань.

Також були представлені візуальні проєкти уніфікованих надгробних плит, з урахуванням релігійних особливостей. Їх буде витримано у єдиному стилі, що відповідає статусу національного Меморіалу.

Під час проєктування НВМК було враховано закордонний меморіальний досвід, зокрема,всесвітньо відомого Арлінгтонгського національного цвинтаря у США.

Це буде перше Національне військове меморіальне кладовище  в історії України. Збудують його у Гатненській громаді біля Києва.