У Києві почали будівництво першого в Україні Дому Рональда МакДональда



Будинок дасть можливість 2600 дітям та їх родинам бути разом під час лікування

На території лікарні “Охматдит” у Києві розпочинається будівництво першого в Україні Дому Рональда МакДональда для родин з важкохворими дітьми. Уже укладено договір про спільну діяльність. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Орієнтовна площа будинку становитиме 3 500 кв. м. Він матиме п’ять поверхів і п’ятдесят кімнат. Тут у комфортабельних умовах зможуть проживати сім’ї разом з важкохворими дітьми.

Візуалізація: Дім Рональда МакДональда

Як йдеться у повідомленні, будинок проєктуватиметься з урахуванням принципів інклюзивних потреб маломобільних груп населення. Будуть застосовані сучасні енергоефективні інженерні рішення та екологічно чисті матеріали. Крім цього, програма дозволить забезпечити надання немедичних послуг родинам, зокрема психосоціальну допомогу.

Візуалізація: Дім Рональда МакДональда

Дім Рональда МакДональда – це той приклад успішного об’єднання зусиль держави, міжнародних недержавних організацій, приватного сектору та громадянського суспільства, якого потребує Україна. Для дітей дуже важливо, щоб близькі були поруч. Особливо в час, коли вони змушені боротися з тяжкими хворобами.

НДСЛ Охматдит є найбільшою дитячою лікарнею в Україні. Будинок дасть можливість 2600 дітям та їх родинам бути разом під час проходження лікування. Це перший такий проєкт в Україні, у всьому світі їх 384.