У Києві облаштували незвичний сквер



акустичний сквер

На розі вулиць Олеся Гончара та Богдана Хмельницького в Києві облаштували перший в Україні акустичний сквер. Про це повідомляє Вечірній Київ.

Сам сквер реконструювали торік. А цьогоріч на головній площі встановили акустичні панелі.

Їх принцип роботи такий — стаєте обличчям до однієї з них і пошепки промовляєте до співрозмовника, який стоїть біля іншої. Попри дистанцію між вами у майже 15 метрів, ви чудово чуєте один одного, хоча й говорите пошепки.

“Інсталяція (дві поверхні у вигляді фрагментів еліпсоїду) фокусує та відбиває звукові хвилі. В певних фокусних точках людина може почути підсилені звуки довкілля, випадкових подій чи розмов, що відбуваються на іншому кінці інсталяції.

Друга частина акустичної історії – місця відпочинку. Ми намагалися максимально, наскільки це можливо, заглибити та відокремити їх від пішохідних доріжок і таким чином зробити спілкування та перебування відвідувачів більш приватним”, – зазначають в архітектурній студії Aranchii Architects, яка працювала над концепцією скверу.

«Сквер постає оазою відпочинку серед звуків міста та точкового підсилення саме тих звуків і лише в тому місці, які необхідні мешканцям столиці», – додають архітектори.

Зараз панелі зведені в тестовому форматі і виконані з фанери. А якщо киянам ідея акустичних панелей у сквері сподобається, за меценатські кошти буде створена стаціонарна версія — з арт-бетону.

Фото: КМДА

Читайте також: