Суд арештував 10 га землі на острові “Муромець” у Києві



Тут, замість Парку пам’яті борців за свободу і незалежність України, підприємець збудував ресторан та котеджі

Суд арештував понад 80 незаконно збудованих об’єктів нерухомості на острові «Муромець» в Деснянському районі столиці. Для зведення будівель організатори, за сприяння одного із чинних радників київського мера, незаконно використовували 10 гектарів землі громади. Про це повідомили у Державному бюро розслідувань, пише Urbis Air.

Працівники ДБР також з’ясували, що одне зі столичних товариств уклало із КМДА інвестиційний договір на майже 150 млн грн для будівництва спортивних об’єктів та споруд.

Угодою було передбачено створення на острові Всеукраїнського парку пам’яті борців за свободу і незалежність України у Києві. Підприємство-підрядник підконтрольне одному із нинішніх радників міського голови який і сприяв підписанню документів.

Компанія мала облаштувати парк для проведення спортивно-масових заходів, побудувати дитячі майданчики, зони дозвілля та відпочинку. Натомість ділки збудували об’єкти, не передбачені угодою. Зокрема, замість  спортивних майданчиків товариство звело ресторан та котеджі.

За фактом порушення розпочато кримінальне провадження.