Четверте модульне містечко для переселенців у Львові



Українці, які, рятуючись від війни, знайшли прихисток у Львові, освоюються у новому модульному містечку на Сихові.

Це містечко найбільше у Львові. Загалом на ділянці розміщено 8 двоповерхових будинків. Тут уже проживає близько 750 мешканців. А загалом можуть проживати ще стільки ж.

«Це доволі глобальний проєкт, адже це перше таке двоповерхове містечко у Львові. Ще два місяці тому ця територія була вільна, і ми її повністю підготували: від земляних робіт – до клінінгу містечок.

Основною перевагою містечка є те, що тут будиночки так званого коридорного типу. Люди, які живуть у модулях, виходять із кімнат не на вулицю, а у коридор, де краще зберігається тепло. Санвузли тут не окремими блоками, а всередині. У приміщеннях є їдальні, де люди можуть приготувати собі їсти та попрати речі. До слова, ці місця загального користування будуть під’єднані до генераторів. Таким чином, навіть у разі відключення світла будуть місця, де буде тепло та можна приготувати їжу.

Дуже сподіваємось, що людям тут буде комфортно проживати і вони зможуть почуватись як вдома», – зазначив заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач.

Нове житло для переселенців – результат співпраці Міністерства розвитку громад і територій України і польського уряду, а також Фундації Міжнародної Солідарності.

Місто, своєю чергою, взяло на себе облаштування благоустрою території. Забезпечило усіма потрібними комунікаціями. Біля будинків встановили вуличні меблі, а навесні ще висадять дерева та засіють газони.

Модулі цього містечка більш адаптовані саме до проживання у зимовий період. Тож сюди переїхали мешканці інших тимчасових містечок: зі Стрийського парку, вул. Пулюя та «Маріяполісу». На цих локаціях будиночки наразі законсервували.

Фото – Романа Балука