Парк “Малоголосківські пагорби” може стати об’єктом природно-заповідного фонду



Малоголосківський парк

У Львові триває робота над створенням парку “Малоголосківські пагорби”. Водночас в управлінні екології розглядають можливість створити не просто парк, а й об’єкт природо-заповідного фонду (ПЗФ) з унікальним біорізноманіттям флори та фауни.

Про це повідомляють у департаменті містобудування ЛМР

Такий особливий статус допоможе не лише захистити парк, адже забороняє будь-яку будівельну чи господарську діяльність на території. а й зберегти унікальне біорозмаїття об’єкта ПЗФ.

Місцеві мешканці неодноразово бачили у парку сарну європейську, або козулю. Тут також можна зустріти боривітра, зайців, лисиць, фазанів. А ще екологи фіксують унікальні ландшафтні дебри – великі терасовані балки у лісовій місцевості, що відрізняються від звичайних ярів активним розвитком біорізноманіття.

Межі Малоголосківського парку. Львів. Містобудування

2023 року небайдужі мешканці ініціювали петицію щодо заборони висотної забудови і створення в мікрорайоні “Під Голоском” парку. Петиція набрала потрібну кількість голосів – і вже є ухвала Львівської міської ради щодо відведення земельних ділянок у житловому районі “Під Голоском” для збереження та використання парку.

Відповідно до ухвали, площа ділянок, відведена для збереження та використання парку, становить 13,3 га. Площа ПЗФ, очевидно, буде меншою. Якою саме – визначать під час наукового обґрунтування, йдеться у повідомленні.

Головне фото: Мар’яна Притуляк