На Цитаделі у Львові виявили самобуд



цитадель самобуд

За фактом незаконного будівництва розпочато кримінальне провадження

На Цитаделі у Львові виявили самовільне будівництво. ТОВ “Передзвін” замість капітального ремонту фактично перебудовує споруду, повідомив заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач.

“На вулиці Грабовського, 11 ТОВ «Передзвін» задекларувало дозвіл на капремонт громадського будинку. Насправді ж виконує зовсім інші роботи – перебудовує будівлю без належних дозвільних документів. При цьому нехтує історичною складовою та питанням безпеки своїх потенційних клієнтів. Бо якщо це реконструкція, а ми бачимо всі ознаки цього, то має бути експертиза, проєкти, гарантії, що все зроблено, згідно із будівельними нормами, а отже, безпечно для людей. На практиці – належних документів на такі роботи немає. Оренду комунальної землі не продовжено, містобудівні не отримали”, – зазначив заступник міського голови.

Як повідомили у Львівській мерії, напередодні місце будівництва оглянули фахівці управління охорони історичного середовища і звернулися до поліції. Відтак працівники підрозділів міста спільно з правоохоронцями обстежили об’єкт та зафіксували порушення. У поліції через вказані дії відкрили кримінальну справу, триває слідство. Окрім того, Міністерство культури України видало припис про зупинення будівельних робіт. Але його проігнорував забудовник.

«З боку Львівської міської ради будуть вжиті всі необхідні заходи, щоб це зупинити. На жаль, в країні зараз діє мораторій на перевірки будівництва, а це є проблема і абсурд. Але ми будемо рухатися по процедурі, наша інспекція буде звертатися до Києва за відповідним дозволом, а управління контролю за використанням земель проведе обстеження. За потреби юридичним департаментом будуть ініційовані судові процеси. Також приємно, що працює правоохоронна система і дуже добре, коли місто спільно з поліцією зупиняє такі дії, які є відверто незаконні», – додав Любомир Зубач.

Також Львівська міська рада звертатиметься до Міністерства регіонального розвитку будівництва та житлово-комунального господарства України за дозволом провести перевірку міській інспекції.

Додамо, що за даними YouControl, ТОВ “Передзвін” належить родині Дубневичів. Власниками компанії є діти Ярослава Дубневича – Роксолана Пиртко та Юрій Дубневич. Раніше Львівська міська рада заявила про захоплення понад 12 га землі в межах червоних ліній проєктованої вулиці Вернадського, до якої також причетні члени родини Дубневичів.

Читайте також: