На кінотеатр “Копернік” у Львові чекає реновація: що там буде



Колишній кінопалац “Копернік” перетворять на коворкінг. Тут розмістять офіс Львова у статусі Молодіжної столиці. Візуалізацію відновленого кінопалацу презентувала Мережа молодіжних просторів ТВОРИ. Тут обіцяють зберегти і відновити історичну цінність кінотеатру, відреставрувати пам’ятки, які були знайдені, пише пресслужба Львівської міської ради.

“Ми хочемо поєднати історичний концепт Кінопалацу разом з сучасністю, привести сюди молодь, надати друге життя цьому приміщенню, залишаючи по можливості все, що можемо, як-от велику залу з екраном для перегляду фільмів”, – зазначила керівниця Офісу Марія Пігура.

Візуалізація – Мережа молодіжних просторів ТВОРИ

На першому поверсі колишнього кінопалацу планують розмістити зону рецепції та коворкінгу. У великій залі хочуть зберегти автентичний екран для показу фільмів, відтворити історичну форму сцени, залишити настінно-стельові світильники, а в час, коли немає показу фільмів або лекцій, зона великого залу буде перетворюватись на коворкінг. 

Візуалізація – Мережа молодіжних просторів ТВОРИ

У підвальному приміщенні облаштують вбиральні. Також ця зона слугуватиме укриттям.

Щоб зберегти і не пошкодити знайдені розписи на стінах, опалення зроблять підлогове.

Візуалізація – Мережа молодіжних просторів ТВОРИ

На другий поверх вестиме підйомник. Тут буде офіс для працівників, а також кімната для нарад.

Для того, щоб відкрити історичні балки, стелю планують демонтувати.

Візуалізація – Мережа молодіжних просторів ТВОРИ

У скільки обійдуться реставраційні та ремонтні роботи, ще невідомо. Для цього будуть залучати кошти донорів.

Кінопалац “Копернік” – один з найдавніших у Львові. Будинок почали пристосовувати під кінотеатр у 1911 році. Проєкт реконструкції будинку під кінотеатр виконав архітектор Казимир Теодорович. На час відкриття кінотеатр мав одну з найкращих глядацьких зал у місті. У залі кінотеатру, що містила 425 місць, відбувалися також театральні постановки і наукові зібрання.