Модернізований хмарочос у Сіднеї визнано найкращою високою будівлею світу



Хмарочос заввишки 206 метрів є реконструкцією модерністського центру AMP, збудованого у 1970-х роках, повідомляє видання Dezeen.

Будівля обрана тому, що є прикладом “перспективних стратегій” для вирішення проблеми високої щільності забудови у більш сталий спосіб, пояснили в Раді з висотних будівель та міського середовища (CTBUH).

“Світова будівельна галузь стикається з новою дилемою: чи будувати нові споруди, чи оновлювати існуючі, щоб пристосуватися до очікуваного зростання щільності міського населення,” – зазначив генеральний директор CTBUH Хав’єр Кінтана де Унья.

Фото: Dezeen

Розташований біля Сіднейського оперного театру 49-поверховий хмарочос був повністю модернізований і переобладнаний. Під час реконструкції було збережено 65% оригінальних конструкцій та 95% оригінального ядра.

Водночас проєктанти додали кілька кутових прибудов, які створили п’ять зміщених об’ємів, що подвоїли поверх будівлі. Фасад будівлі облаштований зовні протисонцевим козирком, який блокує 30 відсотків сонячного випромінювання.