Місто (не) повернень? Розриви та зшиви у досвідах та просторах Львова



Харківська школа архітектури запрошує на публічну подію “Місто (не) повернень? Розриви та зшиви у досвідах та просторах Львова”.

Лекція буде присвячена поверненню як практиці і як можливості. Місто з безпрецедентно добре збереженою забудовою є місцем розривів у людських життях. Воно пропонує можливість увійти в історію, увійти в помешкання і поставити прості і водночас складні запитання: хто тут жив, де навчався і працював, куди виїжджав, або з яких місць був змушений виїхати, і де міг закінчитися їхній шлях у місті.

Чи можуть такі повернення створювати простори, що виходять за межі певного міста, групи, країни? Який концепт можна використати, щоб зафіксувати зв’язок між певним місцем і людьми, які вважають його батьківщиною своїх предків, проживаючи в різних куточках світу та маючи приналежність до різних спільнот? Як історії повернення – як практика і метафора – можуть змінити наші уявлення про місця, де ми живемо зараз?

Відповіді на ці та інші питання звучатимуть на лекції, яку прочитає Софія Дяк – історикиня, докторка філософії (PhD), дослідниця, директорка Центру міської історії (Львів).

Поді відбудеться 11 жовтня, о 18:30, у студійному простір ХША (м. Львів, вул. Кубійовича 35А).

Участь – безкоштовна, зазначають організатори, але за умови реєстрації.