Львівщина допоможе відбудувати зруйновані війною села на Херсонщині



Львівщина – один з 15 регіонів України, який долучається до проєкту «Пліч-о-пліч», що має на меті допомогти відбудувати громади Херсонщини, які найбільше постраждали від агресії росії.

Львівська область бере під свій патронат відновлення приватних осель та об’єктів соціальної інфраструктури у селищі Біла Криниця, селах Нова Зоря і Таврійське. Останні два розташовані у Білозерській громаді на Херсонщині. Про це повідомили у  пресслужбі Львівської обласної військової адміністрації.

Зараз у цих населених пунктах живе небагато місцевого населення, адже будинки зруйновані повністю або пошкоджені так, що залишатись там мешкати неможливо.

“Відновлювати приміщення будуть на трьох вулицях – Шкільній, Степовій та Ставковій. Ремонту потребують не лише приватні житла, але й наша місцева школа, Народний дім, дитячий садок, фельдшерсько-акушерський пункт”, – зазначила староста сіл Таврійське та Нова Зоря Любов Шевченко.

Фахівці управління капітального будівництва Львівської ОВА вже були на місці, вивчили ситуацію. Зараз уже сформовані ремонтні бригади, які завезли на об’єкти ремонтні матеріали.

Загалом в межах проєкту «Пліч-о-пліч» Львівщина планує відновити 300 об’єктів. Джерела фінансування: кошти громад регіонів, а також кошти державного бюджету України (після прийняття Державної програми).

Головне фото: ЛОДА. Зруйноване обійстя у селі Таврійське