У Львові запустили онлайн-мапу проблемних забудов



проблемні забудови

Створили її щоб застерегти людей від невдалих придбань

У Львівській мерії розробили онлайн-мапу сумнівних забудов. Карта містить інформацію про забудови, які з різних причин не доведені до завершення. Нині тут позначені близько двох десятків житлових комплексів на території Львівської громади. Відтак місто застерігає людей від купівлі тут квартир до вирішення усіх проблем.

“Є не один випадок, коли квартира куплена, гроші заплачені, а будівництво не здійснюється. Або інші випадки, коли, не маючи відповідної дозвільної документації, користуючись недосконалістю чинного законодавства, щось було збудовано і є спроби це продати, перепродати. Тому ми вирішили зробити окрему мапу незаконних та, скажімо, спірних забудов, щоб мешканці повністю володіли інформацією про те, де можна купувати, а де не можна. Ми попереджаємо, що ті забудови, які позначені на цій карті є сумнівні і купляти там щось є небезпечно”, – пояснює заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач .

Карта не статична, а буде змінюватись, додає посадовець. Після відновлення будівництва об’єкти можуть вивести з мапи.

До теми: Не стоятиме довгобудом: хто доведе до кінця справу із ЖК Pictorial?

 І хоч юридичних важелів, згідно з чинним законодавством, місто не має, міська рада стає майданчиком для пошуку порозуміння між забудовником та людьми. Наприклад, зараз місто веде активну роботу з компанією «Рубікон», де через корпоративний конфлікт будівництво затрималось.

«Я дуже сподіваюся, що найближчим часом співвласники цієї компанії зрозуміють свою відповідальність в першу чергу перед людьми, бо це є військовий час і гроші людей, і припинять свої міжусобиці, почнуть добудовувати і віддадуть людям їхні квартири», – зазначає Любомир Зубач.  

З картою проблемної нерухомості можна ознайомитись ТУТ.  

Головне фото: ЛМР