У Львові демонтують вуличні турнікети



Наразі це зроблять на 50 локаціях

У Львові хочуть демонтувати вуличне огородження у місцях, де воно не впливає на безпеку дорожнього руху, повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

На сьогодні у місті опрацювали близько 50 локацій. Як пояснюють в управлінні вуличної інфраструктури ЛМР, у цих конкретних місцях турнікети не покращують ситуацію з безпекою дорожнього руху, але водночас вимагають витрат на утримання та оновлення. Крім того, часто таке огородження заважає прибиральній техніці. А в деяких локаціях навіть небезпечне, бо створює уявне відчуття безпеки як для водія, так і для пішохода, хоча насправді несе додаткову небезпеку, бо у випадку ДТП працює як шрапнель і збільшує силу ураження.

Такі локації визначають та опрацьовують разом фахівці структурних підрозділів міськради, районних адміністрацій та представники поліції. Кінцеве рішення приймає комісія з безпеки дорожнього руху. Першим турнікетне огородження демонтують на перехресті вулиць Мазепи-Тичини.

Як пояснив керівник управління вуличної інфраструктури ЛМР Павло Сирватка, сьогодні в Україні діють вже нові норми, що регулюють встановлення такого огородження. “І вони чітко кажуть, в яких випадках воно потрібне. Йдеться, зокрема, про дитячі заклади, місця з обмеженою оглядовістю, над підземними переходами”, – каже посадовець.

У питанні доцільності вуличного огородження вивчали досвід європейських міст, зокрема Братислави та Лондона. До прикладу, столиця Великобританії вже багато років як відмовилася від вуличного огородження.