У львівському парку “Знесіння” покращать благоустрій



знесіння

У Львові представили концепцію покращення благоустрою у частині парку “Знесіння”. На ділянці близько 40 га планують облаштувати доступні доріжки, зони для відпочинку та риболовлі, ігрові та спортивні зони, болотяний парк тощо. Під час роботи використають природні матеріали, повідомляють у департаменті природних ресурсів, будівництва та розвитку громад Львівської міськради.

За словами директора департаменту природних ресурсів, будівництва та розвитку громад Львівської міськради Тараса Кубая, ідея щодо впорядкування і облаштування території парку виникла ще торік навесні. У парку провели геодезичні знімання,  розчистили пішохідні доріжки і залучили архітекторів. Попередню основу для концепції розробив департамент архітектури і просторового розвитку міста, а деталізацією зайнялась архітекторка Ольга Криворучко.

Щоб покращити середовище і зробити його максимально доступним для відвідувачів у парку планують облаштувати доступні доріжки, зробити терасу над водою – оглядовий майданчик та впорядкувати зони відпочинку з виділеними місцями для вогнища та пікніків. Для облаштування спортивних та ігрових зон також використають природні елементи. Планують зробити турніки, лабіринт-балансир та лазанки.

Особливу увагу буде відведено питанню інклюзії. З початком великої війни у парку побільшало відвідувачів на кріслах колісних. Для зручності пересування заплановані доступні доріжки. Облаштують невеликий павільйон, де буде інклюзивний туалет.

Підготовчі роботи з благоустрою, які можна проводити силами працівників парку, планують розпочати уже в серпні. Встановлення окремих елементів та облаштування доріжок планують наступного року. Наразі на одній із локацій, де заплановано благоустрій, вже облаштовано спортивне поле для футболу.

Читайте також: