Сезон тюльпанів у Львові: найкращі локації



Тюльпани у Львові

У Львові стартував сезон тюльпанів. Цьогоріч трохи раніше, ніж зазвичай. І це прекрасно.

Наразі гарно квітують ранні сорти – їх переважно можна побачити у центрі міста. Але з таким теплом уже за день-два все місто заквітчається тюльпанами.

Торік Нідерланди передали місту 85 тисяч цибулин різного кольору та сорту. Квіти розподілили по усій Львівській громаді. Щоб ними можна було милуватись не лише у центрі Львова, а й в інших районах. Далі розповідаємо про основні тюльпанові локації та які сорти там зацвітуть.

Центр

 Традиційно тюльпанами можна помилуватись на проспекті Свободи: вони вже починають квітнути перед Львівською оперою, на клумбі біля фігури Матінки Божої, на просп. Шевченка, на площах Ринок та Митній. Там висадили як нові сорти – Princess Angelique, так і торішні – Novi Sun, Yellow baby та ін.

Нові цікаві сорти, зокрема Ice Loly та Powerpoint, побачимо на просп. Шевченка, біля пам’ятника Степанові Бандері, а також на Меморіалі Героїв Небесної Сотні. Торік там квітли неймовірні фіолетові тюльпани сорту Bullit. Цьогоріч очікуємо на цвітіння нових Ice Loly. Які вони – побачимо же зовсім скоро

Ще до локацій у центрі додайте памʼятники Юрію Кульчицькому та Грушевському.

тюльпани у Львові
Тюльпани у Львові. Фото: Urbis Air

 Парки та сквери

Прийде тюльпанова весна і у львівські парки та сквери. У парку «На Валах» висадили тюльпани нового сорту Foxtrot. А на клумбі перед парком Франка – нові Snowboard, Maskovri, Princess Angelique, а також будуть цвісти і позаторішні квіти.

У парку Високий Замок позаторішні тюльпани розбавили новим сортом Foxtrot.

У Парку культури та відпочинку, скверах на Героїв УПА, Японській та Коновальця йдіть милуватись на нові сорти: Yellow baby, Powerpoint; Princess Angeliqu, Negrita Double, Purple Raven тощо.

У Саду памʼяті, що на території ліцею Галицький, висадять також нові сорти – це буде суміш Snowbord, Negrita та Maskovri.

Ну і у Стрийському парку традиційно розквітне розмаїттям кольору та сортів платанова алея.

Як зазначила в коментарі URBIS AIR, в.о. керівниці управління екології та природних ресурсів Львівської міської ради Галина Микітчак, позаторішні тюльпани квітнутимуть менш рясно та пишно, проте з’являться вони також й у інших локаціях. Є, зокрема, нові сорти, передбачити конкретний термін цвітіння яких складніше.

І це ще далеко не весь перелік квіткових локацій Львова. Сихів, Левандівка, пл. Двірцева і вул. Городоцька… Тюльпани квітнутимуть у кожному районі нашого прекрасного Львова. Визначайтеся зі зручними локаціями і плануйте собі прогулянки. Тепер ви знаєте, куди йти на квіткотерапію.