Наслідки атаки: у Дублянах корпус університету накриють захисним куполом



Університет у Дублянах

Захисну конструкцію привезуть із Німеччини

У Дублянах Львівської громади тривають аварійні роботи – будівельники комунального підприємства Львівської міської ради демонтують аварійні елементи з одного з корпусів Львівського національного університету природокористування. 1 січня внаслідок падіння уламків «шахеда» в Дублянах було пошкоджено кілька будівель і спалахнув дах гуртожитку.

“Зараз будівельники нашого комунального підприємства «Рембуд» демонтують аварійні елементи даху корпусу університету, пошкоджені конструкції перекриття, а також частину цегляної кладки верхнього оглядового майданчика, збирають усе будівельне сміття. Також уже здійснили демонтаж дзвону та механізму годинника.

Це роботи, з якими не можна чекати. Їх потрібно виконати, адже вже скоро тут візьмемося за монтаж металевого куполу – тимчасового перекриття, яке убезпечить будівлю від ще більшого руйнування”, – повідомив на своїй ФБ-сторінці заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач.

Металевий купол захистить будівлю від руйнації. Фото: Любомир Зубач

За словами посадовця, споруда корпусу зараз частково без даху і там є дерев’яні перекриття, які можуть постраждати через замокання у разі дощової погоди. Тому у Львівській міській раді разом з будівельниками прийняли рішення накрити пошкоджену будівлю металевим каркасом. Це буде тимчасове укриття, яке мало б вберегти корпус від додаткових руйнувань.

Як повідомив Любомир Зубач, купол, яким накриють будівлю університетського корпусу замовили у Німеччині і його вже доправляють до Дублян.