10 на годину: у Львові штрафують порушників паркування



паркування на газонах

Лише за цей рік на Гарячу лінію міста надійшло 145 звернень від мешканців щодо паркування приватних транспортних засобів на газонах. Звернення опрацьовують інспектори з паркування і спільно з районними адміністрація проводять рейди та штрафують порушників.

Цього тижня у Сихівському районі Львова менш як за годину в радіусі кілометра інспектори з паркування виявили 10 автівок, які стояли на газонах. Водіям усіх цих автівок виписали штрафи, повідомляє пресслужба Львівської міської ради

Проте штраф за неправильне паркування становить лише 340 грн, а збитки, завдані місту, значно більші. Адже  за кошти міського бюджету на газонах засіюють траву, облаштовують сам газон. Зрештою, на багатьох газонах проходять комунікації чи розміщені люки водо- чи теплопостачання.

“Якщо ж порушник не сплачує штрафу, то ми виносимо постанову про притягнення до адміністративної відповідальності. Якщо він і далі не оплачує, то тоді усі матеріали справи передаємо виконавчій службі. Далі вона відкриває виконавче провадження, яке може нести для порушника багато негативних наслідків, зокрема блокування його рахунків”, – кажуть в управлінні безпеки департаменту міської мобільності і заохочують мешканців скаржитись на порушників паркування на Гарячу лінію міста.

Головне фото: ЛМР