Львів додали до міжнародної платформи з популяризації спадщини сецесії



Відтепер Львів представлений на міжнародній платформі з популяризації спадщини сецесії (Арт-Нуво) – Reseau Art-Nouveau Network. Про це повідомляє ЛКП “Бюро спадщини”.

Завдяки приєднанню до мережі RANN Львів отримав можливість заявити про свою багату сецесійну спадщину на міжнародному рівні.

На сайті представлено 16 об’єктів львівської сецесії, серед яких чиншові кам’яниці Строменґера, Стоффа, Штаубера, інтер’єри колишньої Торгово-промислової палати із розписами Фелікса Виґживальського та Львівського музичного коледжу ім. С. Людкевича із розписами Модеста Сосенка, а також перлина гуцульської сецесії – колишній будинок Страхового товариства “Дністер” (на фото), та багато інших цінних споруд.

 Reseau Art-Nouveau Network (RANN) – це міжнародна організація, яка займається дослідженням, збереженням та промоцією спадщини Арт-Нуво, або ж сецесії чи модерну, як цей архітектурний стиль зазвичай називають в Україні. На цей момент членами організації є 24 міста, а також є індивідуальні дослідники та блогери, які популяризують спадщину Арт-Нуво. У квітні 2023 р. Львів став почесним членом RANN.