Львів візьме кредит на будівництво крематорію



крематорій

Львів візьме кредит на будівництво крематорію на території Голосківського цвинтаря у м. Львові. Позику візьме ЛКП «Муніципальна обрядова служба», яка є замовником будівництва. Її розмір становитиме не більше як 60 млн грн, повідомляє пресслужба ЛМР.

Про потребу будівництва крематорію у Львові говорили давно. Необхідність його зведення пояснюють браком місця на міських кладовищах та неможливістю їх розширення через щільну забудову міста та обмежену доступність землі. Крім того, кремація є більш екологічним варіантом, ніж традиційне поховання, вона зменшує навантаження на ґрунт, підземні води та повітря, зазначають у ЛМР.

Будуватимуть крематорій на території Голосківського цвинтаря за проєктом команди архітекторів родом із Маріуполя, що працює у Берліні. Його обрали на Всеукраїнському відкритому архітектурному конкурсі у 2021 році.

Проєкт передбачає будівництво крематорію з колумбарієм, а також створення відкритої площі в центрі ділянки.  Об’єм крематорію вирішено у вигляді одноповерхової будівлі у формі квадрату, оздобленого цеглою. У проєкті автори закладали рішення щодо екологічності, зокрема використання місцевих будівельних матеріалів, елементів альтернативної енергії та повторне використання дощової води.

Вузуалізація: ЛМР

Читайте також: