Кардинальне перетворення: як занедбане подвір’я школи перетворили на ігровий простір



Кошти на облаштування дитячого простору дали благодійники.

Загальноосвітня школа №62, де і відкрили майданчик, розташована в історичній частині Львова – на вулиці Театральній. Тут найбільш консервативні та незмінні в архітектурі будинки. Через такі особливості один з корпусів школи фактично був позбавлений повноцінного шкільного подвір’я. А той, що є, більше нагадував криницю і через важкий доступ тривалий час був занедбаний. Тож, як зізнаються вчителі та директор цієї школи, одна із їхніх давніх мрій – мати власний майданчик для дітей молодшої школи. Аби і на свіжому повітрі, і водночас із фізичними активностями.

Подвір’я львівської школи ДО і ПІСЛЯ ремонту. Колаж: Львів. Містобудування

Напередодні дитячих канікул, коли у львівських школах починається сезон дитячих таборів і стартує Школа дозвілля, у ще донедавна занедбаному подвір’ї школи №62 відкрили сучасний спортивний майданчик. Його назвали «Радість гри».

Як повідомили у департаменті містобудування Львівської міськради, тут застелили спеціальне покриття, облаштували різноманітні лазанки, балансири, гойдалку «гніздо» та інші ігрові елементи. Оскільки дворик-криниця – всередині будинків, відремонтували фасад першого поверху, облаштували стічну каналізацію та гідроізоляцію. Всі роботи довелося робити вручну, без використання будівельної техніки через складність доступу.

В управлінні освіти ЛМР кажуть, що цей майданчик стане одним із перших кроків оновлення пришкільної території. Допоможе педагогам організувати веселі перерви для учнів 1-4 класів та групи продовженого дня.  

А тепер найцікавіше. Кошти – а це 65 тисяч євро – на облаштування дитячого простору дали благодійники. Ініціаторами поліпшення умов для школярів є власники львівського готелю «Леополіс», що навпроти цієї школи. Це сім’я Хартвалл із Фінляндії. Гроші пожертвували понад 30 фінських компаній та фізичних осіб.

Водночас за кошти шкільного фонду замінили двері та пофарбували вікна. Найближчим часом цю територію ще й озеленять.

Фото – управління освіти ЛМР