Іспанське місто отримало нагороду як найдоступніше



Іспанське острівне місто Сан-Крістобаль-де-ла-Лагуна нагороджено премією Access City Award 2024 за створення міського середовища, повністю інклюзивного для людей з інвалідністю.

Як зазначає The Mayor, забезпечення доступності для людей з інвалідністю до міського простору, транспорту та культурних заходів є пріоритетним у місті. Зокрема всі транспортні засоби та всі станції міської трамвайної мережі є повністю доступними, у центрі міста встановлені акустичні світлофори та тактильна бруківка для людей з вадами зору.

2021 року муніципалітет запустив спеціальний мобільний простір з ресурсами для проведення інклюзивних та доступних заходів. У місті ухвалено декларацію про захист прав людей з інвалідністю, створено відповідну Раду та запроваджено посаду омбудсмена.

Польське місто Лодзь відзначене за упровадження стандартів доступності. Фото: Вікіпедія

Рада з питань інвалідності безпосередньо залучає людей з інвалідністю до процесу ухвалення рішень, а омбудсмен надає незалежні консультації міській раді, координуючи та просуваючи міські ініціативи щодо доступності у співпраці з радою.

Друге місце – за упровадження стандартів доступності, якими керуються всі муніципальні інвестиції –  отримав польський Лодзь. А третє – за покращення доступності міської мережі громадського транспорту – французьке місто Сен-Кантен.

Головне фото: tenerifesurprise.it