Інтер’єр львівської “Цукерні” потрапив до довгого списку Dezeen Awards 2024



цукерня

Проєкт інтер’єру легендарної львівської кондитерської «Цукерня» потрапив до лонглиста щорічного конкурсу Dezeen Awards 2024 в категорії Restaurant and bar interior.

Оновлена «Цукерня» відчинила двері на початку 2024 року. Трансформацію закладу виконала студія YOD Group.

За словами дизайнерів, робота над проєктом розпочалася з пошуку нових сенсів та символів. Водночас вони намагались зберегти ДНК закладу, “делікатно означивши тяглість традиції як одну з ключових цінностей”.

Фішкою редизайну стали стіни, вкриті унікальним матеріалом, створеним спеціально для проекту на основі яєчної шкаралупи.

Від колишнього інтер’єру залишилися перевірені часом віденські стільці. Їх реставрували та частково пофарбували у білий колір, подібно до того, як глазурують печиво білою поливкою.

Фото: YOD Group

Результатом переродження кав’ярні став світлий та емоційно комфортний інтер’єр, який не відтягує увагу від основного продукту – легендарних львівських смаколиків, зазначають у YOD Group.

Та оновлена «Цукерня» сподобалась не всім. У соцмережах жваво обговорювали новий дизайн і порівнювали ресторацію з турецьким хамамом. Критикували за відсутність затишку та називали “повним провалом”.

Dezeen Awards — престижна премія у сфері архітектури й дизайну, що відзначає найкращі проєкти з 2017 року.

Цьогоріч, до довгого списку найкращих інтер’єрів Dezeen Awards потрапили також ще два проєкти українських студій – київська йога-студія “Стан” від Dubrovska Studio та родинний дім “Дача” для сімей важкохворих дітей, розроблений Makhno Studio. Вони змагатимуться  у номінації Health and well-being interior.

Фото: YOD Group

Читайте також: