Дизайн інтер’єру готелю на Івано-Франківщині увійшов до лонг-листа Dezeen Awards 2023



Загалом до довгого списку найкращих проєктів за версією видання Dezeen увійшли два інтерʼєри українських дизайнерів, пише Рragmatika.media

У категорії Hotel and Short Stay Interior відзначили роботу студії Yod Group. Йдеться про готель Hay Boutique Hotel у Поляниці, що на Івано-Франківщині.

У готелі Hay Boutique 40 номерів; інтер’єри там інтерпретують традиційні українські ремесла: деревообробку, ткацтво та ковальство. Рафіновані декоративні елементи у лобі готелю, його ресторанах та номерах делікатно осмислюють історію місцевих крафтових традицій.

Фото: HAY Boutique Hotel by YOD Group

У категорії Home Interior відзначили дизайн приватного будинку у Козині від MAKHNO Studio. Проєкт має назву Mureli House. Українською “мурелі” означають “абрикоси”, йдеться в описі проєкту.

Фото: Makhno Studio

В інтерʼєрі використано найбільшу кількість авторського предметного дизайну майстерні Сергія Махна, що робить простір будинку по-справжньому артовим.

Dezeen Awards — це щорічна премія, яка відзначає найкращі у світі архітектурні, інтер’єрні, дизайнерські проєкти та проєкти сталого розвитку, а також архітектурні студії та окремих архітекторів і дизайнерів.

Загалом у цьогорічному довгому списку 150 проектів із 32-х різних країн претендують на нагороди у дев’яти категоріях. З повним списком можна ознайомитись на сайті видання.