До кінця весни обіцяють відновити відому вул. Вокзальну в Бучі



На відомій на увесь світ вулиці Вокзальній у Бучі капітально відремонтують 110 будинків. Зробить це американська некомерційна організація Global Empowerment Mission (GEM), що надає допомогу українським біженцям та громадам. GEM обіцяє до кінця весни завершити реконструкцію всієї вулиці Вокзальної. Про це йдеться в прес-релізі GEM, – інформує “Твоє місто”.  

Вулиця Вокзальна відома тим, що тут точилися жорстокі бої, під час яких українські військові знищили величезну колону російської техніки. Фото вулиці з колоною знищеної військової техніки облетіло весь світ.

Внаслідок активних бойових дій, більшість інфраструктури була зруйнована. Відповідно частина будинків буде повністю відбудована. Реалізація проєкту стала можливою завдяки фінансовій підтримці Фонду Говарда Г. Баффета. 

Зазначимо, проєкт офіційно стартував 31 жовтня 2022 року, коли була підписана тристороння угода між GEM, Бучанською міською радою та Vespa Group, підрядником проєкту.

ФОТО: GEM

Реконструкція відбувається в рамках програми «Надія для Бучі». Основними партнерами у реалізації програми є Бучанська громада, ГО «Якість життя», Pioneer, United Way та Good 360. Усі заходи координуються з місцевою владою та українськими громадськими організаціями. Серед донорів та партнерів діяльності GEM в Україні – понад 50 компаній та організацій.