Боротьба з двоповерховим МАФом у Львові зайшла на нове коло



МАФ у сквері Гідності у Львові

У Львові триває боротьба за сквер Гідності, що на на Сихові. Восьмий апеляційний адміністративний суд скерував справу щодо недобуду у сквері  на продовження розгляду. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

“Це проміжна, але знакова перемога! Якщо містобудівні умови та обмеження будуть скасовані, забудовник не матиме права на будівництво”, – написала на своїй сторінці у Фейсбук захисниця скверу, народна депутатка Наталія Піпа.

Через суд мешканці Сихова вимагають скасувати містобудівні умови та обмеження на  забудову земельної ділянки на просп. Червоної Калини, 109.

Павільйон будують просто посеред скверу, де відпочивають люди, і неподалік школи. Уся територія розташована у межах червоних ліній, де, згідно з містобудівним законодавством, заборонено будь-яке будівництво. Та підприємця це не зупиняє. Усі дозвільні документи на зведення споруди він отримує через рішення судів.

Мешканців Сихова підтримують і у Львівській міськраді.

“Позиція громади, яку відстоює Львівська міська рада, є дуже однозначною і простою: у сквері Гідності має бути громадський простір, там не має бути незаконних халабуд, забудов, як би їх не називали. Це простір має належати громаді, мешканцям міста”, –  наголосив Андрій Москаленко, перший заступник міського голови Львова.

Фото: ЛМР