500 родин забронювали кошти на придбання домівки за житловими сертифікатами



Міністерство розвитку громад, території та інфраструктури забронювало кошти на 500 житлових сертифікатів. Уже найближчим часом українці зможуть витратити їх на нову оселю, повідомляє Міністерство.

Житлові сертифікати надають компенсацію на придбання нової квартири чи будинку, якщо майно було повністю зруйноване. Для того, щоб отримати житловий сертифікат необхідно:

подати заяву в Дії про зруйноване майно;

зачекати, поки комісія органу місцевого самоврядування визначить суму компенсації;

отримати житловий сертифікат у застосунку.

Наступний крок – вибір нового житла та бронювання коштів в Дії. Протягом п’яти робочих днів у застосунку надійде підтвердження. Далі – припинення права власності на знищене житло та оформлення угоди купівлі-продажу. Упродовж п’яти днів кошти надійдуть продавцю.

Українці вже подали понад 8 тисяч заяв про зруйноване майно у Дія. З них понад 2 000 людей вже мають згенеровані сертифікати на понад 3,6 мільярда гривень. Заброньовано вже понад 1,1 мільярда гривень, повідомили у міністерстві.

Реалізовано наразі один сертифікат. Родина з Гостомеля обрала будинок у Бучі на Київщині і впродовж найближчого місяця планує переїзд у нове житло.

Головне фото: Pixabay