Трендовий персиковий у дизайні оселі



Теплий і затишний. Так коротко можна охарактеризувати новий колір 2024 року

Щороку у грудні Інститут кольору PANTONE називає головний відтінок наступного року. 2024-го ним став ніжно-персиковий відтінок PANTONE 13-1023 Peach Fuzz – “персиковий пух”.

“Peach Fuzz втілює наше бажання піклуватися про себе та інших. Це оксамитовий ніжний персиковий відтінок, всеохопний дух якого живить розум, тіло та душу. Теплий і затишний колір, який підкреслює наше прагнення до єднання з іншими людьми, дарує відчуття ніжності та несе в собі послання турботи, спільності та співпраці”, – зазначають на сторінці Інституту в Інстаграм.

Колір 2024 року. ФОТО: Pantone

Торік, нагадаємо, кольором року був насичений малиновий Viva Magenta. Порівняно з ним Peach Fuzz дуже теплий і затишний. А як його використовувати в інтер’єрі, URBIS AIR розповідає далі.

Психологи стверджують, що ніжний персиковий колір діє на людину заспокійливо, а також гармонізує її психічний стан. А ще він гарно впливає на дітей, допомагає їм звільнитися від страхів, довіритись та розвинути нереалізовані здібності. Тому його часто використовують дизайнери в оздобленні дитячих.

Персиковий у дитячій кімнаті. Фото: kvart.com.ua

У дизайні персиковий відтінок не є ноу-хау. Цей колір належить до теплих відтінків, тому його рекомендують використовувати в кімнатах із вікнами на північ або там, де бракує природного світла. Він гарно дивиться у великих просторих приміщеннях. А от у маленьких, застерігають дизайнери, потрібно використовувати його з обережністю.

Персиковий колір утворюють, змішуючи рожевий, помаранчевий та білий. Залежно від пропорцій можна отримати широку палітру відтінків – від ніжно-пастельних до яскраво-насичених. Власне для оздоблення стін найкраще пасує світло-персиковий, а меблі, декор і текстиль дизайнери радять обирати насиченішого кольору.

Персиковий та сірий у передпокої. Фото: viyarbazar.com

Ніжний персиковий колір часто використовують у виробництві меблів. Відтінок однаково добре підходить для спалень і дитячих, передпокоїв та віталень, кухонь і ванних кімнат. Він може бути як домінантним в інтер’єрі, так і додатковим. А насичено-персиковий диван стане гарним акцентом у вітальні.

Персиковий і білий на кухні. Фото: 5dom.com.ua

Персиковий вдало поєднується з іншими кольорами: білим, бежевим, коричневим та зеленим. А ще чудово вписується в різні стилі. Тож не бійтесь використовувати його в оздобленні оселі. Він лише додасть вашому дому тепла і затишку. 

Головне фото: Pinterest