Біля Чернігова збудували міст через Десну



міст через Десну

Старий міст був зруйнований росіянами у березні 2022 року під час облоги міста

Спорудження  моста завдовжки 628 метрів тривало майже два роки. Будували його за системою DESIGN&BUILD, яка дозволяє проєктувальникам та будівельникам працювати паралельно.

Про завершення будівництва повідомили у компанії «Автострада».

«Мостовий комплекс на Десні поєднав у собі всі технології будівництва доріг та мостів. Щоб забезпечити рівень судноплавства, висоти води та всі геометричні параметри, найдовший 106-метровий прогін над руслом річки зробили металевим без опор у воді. Балки для цього прогону були виготовлені з останньої довоєнної партії металу легендарної маріупольської “Азовсталі”», –йдеться у повідомленні.

Інженери продумали кожну деталь моста та зробили його комфортним для всіх. Місцеві жителі можуть виїхати у будь-якому напрямку завдяки розвʼязкам з обох сторін моста, скористатися підземним переходом, велодоріжками та проїздами для маломобільних осіб.

Житлові будинки поряд з мостом захищені шумозахисними екранами.

Мостовий комплекс оснащено системою моніторингу, яка контролює стан елементів конструкції під час транспортного навантаження, та метеостанцією, що фіксує та відображає на табло температуру дорожнього покриття, температуру повітря тощо.

Читайте також: