Яким буде пішохідний бульвар у Львові



пішохідний бульвар на Чорновола

У Львівській міській раді затвердили концепцію проєкту з облаштування пішохідного бульвару на проспекті В’ячеслава Чорновола.

Йдеться про відтинок від кільця на перехресті з вулицею Липинського до вулиці Варшавської протяжністю 1,2 км. Тут планують облаштувати пішохідні алеї, громадські простори та майданчики з дотриманням інклюзивних вимог. А до споруд, розташованих на проспекті Чорновола, облаштувати спеціальні входи. Про це повідомляє Львівська міська рада.

Візуалізація: Інститут просторового розвитку

У межах реконструкції проспекту також передбачено демонтувати тимчасові споруди.

За словами заступника міського голови Львова з містобудування Любомира Зубача, рішення про облаштування пішохідного бульвару було прийняте ще три роки тому на сесії Львівської міської ради. Тоді мерія пішла назустріч підприємцям і дозволила працювати, поки розроблятимуть проєкт.

«Зараз проєкт фактично готовий. Частину локації, біля “Арсену”, вже зробили. Там можна вже побачити, як чудово виглядає пішохідна та велосипедна доріжки. Інший підприємець, буквально вчора, приступив до облаштування велосипедної доріжки по всій протяжності. Це буде прекрасний простір – бульвар, де будуть доріжки для велосипедів і пішоходів, де буде красиве озеленення, дитячі та спортивні майданчики», – зазначив Любомир Зубач.

Візуалізація: Інститут просторового розвитку

Читайте також: